VIDOVDANSKI SAJAM RUČNIH RADOVA | Centar za kulturu Ugljevik

16

March

VIDOVDANSKI SAJAM RUČNIH RADOVA

Povodom obilježavanja Vidovdana na platou ispred zgrade Doma kulture održan je drugi po redu sajam ručnih radova i ženskog preduzetništva.

Povodom obilježavanja Vidovdana 28. juna 2018. godine na platou ispred zgrade Doma kulture održan je drugi po redu sajam ručnih radova i ženskog preduzetništva.

 

Ova nesvakidašnja jednodnevna manifestacija okupila je 27 izlagača, koji su imali priliku da izlože svoje ručne radove i građanima predstave svoj rad i trud.U okviru sajma posjetioci su imali priliku da pogledaju narodne nošnje, ćilime, predmete rađene dekupaž tehnikom, suvenire od drveta, nakit, kozmetiku, proizvode od meda, itd.

 

Drugi po redu sajam ručnih radova otvorio je Načelnik opštine Ugljevik gospodin Vasilije Perić, koji je ovom prilikom istakao da je veoma važno da žene budu zastupljene u ekonomiji, društvu i politici Ugljevika.Pod pokroviteljstvom opštine Ugljevik, ovogodišnji sajam ručnih radova organizovali su Srpska pravoslavna crkvena opština Ugljevik, Kolo srpskih sestara „Sveta Marija Magdalina“ Ugljevik, Boračka organizacija Ugljevik, Svetosavska omladinska zajednica, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik.

 

Na otvaranju sajma nastupili  članovi KUD-a ,,Rudar“ iz Ugljevika.