VIDOVDANSKE SVEČANOSTI U UGLjEVIKU. | Centar za kulturu Ugljevik

22

March

VIDOVDANSKE SVEČANOSTI U UGLjEVIKU.

Juče su u Ugljeviku počele vidovdanske svečanosti pomenom poginulim srpskim junacima ispred centralnog spomen-obilježja.

Juče su u Ugljeviku počele vidovdanske svečanosti pomenom poginulim srpskim junacima ispred centralnog spomen-obilježja.

 

Načelnik Vasilije Perić poručio je da Vidovdan simbolizuje neprestanu borbu srpskog naroda za slobodu.

 

Perić je čestitao krsnu slavu svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i izrazio svima njima zahvalnost koji su u proteklom odbrambenom ratu dali ogroman doprinos kako bi srpski narod opstao na ovim prostorima i Republici Srpskoj.

 

„Naša dužnost i obaveza je da se prisjećamo svih junaka koji su dali živote za slobodu srpskog naroda, a i obaveza da sve činimo kako bi narod na ovim prostorima živio u miru i slobodi u budućnosti“, rekao je Perić i najavio dalju podršku opštine Ugljevik boračkoj populaciji i naglasio da se iz lokalnog budžeta konstantno izdvaja za ovu kategoriju društva.

 

Predsjednik Odbora porodica poginulih boraca Ugljevika Savo Milošević podsjetio je da je iz Ugljevika u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo 301 borac Vojske Republike Srpske a da je njih 648 ranjeno.

 

Vijence su položile porodice poginulih boraca, predstavnici opštine Ugljevik i organizacije koje okupljaju boračku populaciju.

 

Vidovdanske svečanosti nastaviće se danas liturgijom u Hramu Svete Petke Paraskve, a u 17.00 časova svečano će biti otvoren „Sajam narodnih rukotvorina“ koji se održava na platou ispred Centra za kulturu „Filip Višnjić“.+50Ljudi do kojih ste doprli0InterakcijePovećaj vidljivost objaveSviđa mi seKomentarP