VEČE VEČERNjIH NOVOSTI POD MAJEVICOM | Centar za kulturu Ugljevik

18

March

VEČE VEČERNjIH NOVOSTI POD MAJEVICOM

U Plavoj sali Centra za kulturu “Filip Višnjić” održano je “VEČE VEČERNjIH NOVOSTI POD MAJEVICOM”.

U utorak, 28.05.2019. godine, u Plavoj sali Centra za kulturu “Filip Višnjić” održano je “VEČE VEČERNjIH NOVOSTI POD MAJEVICOM”.

 

Ovaj događaj je organizovan u režiji JU Centra za kulturu “Filip Višnjić” Ugljevik i kompanije “Večernje novosti” iz Beograda.

 

Pred velikim brojem zainteresovanih Ugljevičana, predstavljena je knjiga “One su promenile Srbiju – izuzetne Srpkinje”, autorke djela su Tatjana Loš i Milena Marković. Na samom početku je goste pozdravio načelnik opštine Vasilije Perić koji je istakao da je ovo svijetao primjer kako čuvati od zaborava naše heroine koje su toliko toga dale društvu.

Prisutni su imali priliku da čuju nešto više o našim zemljakinjama koje su stvarale i mijenjale istoriju kakvu sada poznajemo.

 

 

 

 

 

O knjizi su govorili: Milena Marković i Tatjana Loš-autorke djela, Vladimir Mitrić koji je šef dopisništva “Novosti” u Loznici i direktor Centra za kulturu Predrag Vujević.

 

U Galeriji Centra za kulturu je u 19 časova otvorena izložba karikatura sa konkursa “Pjer“.

Na početku se obratio direktor Centra za kulturu, gospodin Predrag Vujević koji je pozdravio sve prisutne uz pohvale za izložbu karikatura koja ima za osnovu da na satiričan način opiše naše društvo.

 

 

 

 

 

Izložbu karikatura je otvorio Bojan Ljubenković, urednik Trna.