UGLjEVIČKI GLUMCI AMATERSKOG POZORIŠTA IZVELI DVIJE PREDSTAVE | Centar za kulturu Ugljevik

16

March

UGLjEVIČKI GLUMCI AMATERSKOG POZORIŠTA IZVELI DVIJE PREDSTAVE

Studio glume Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik uspješno je završio treću sezonu poslednjom premijerom starije grupe polaznika

Studio glume Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik uspješno je završio treću sezonu poslednjom premijerom starije grupe polaznika, koja je održana 26. juna, izvodeći drugi po redu Javni čas, kao i scene čuvene Nušićeve „Gospođe ministarke“, u režiji Mihaila Maksimovića, glumca.

 

Osim  scena iz ovog svevremenog komada mladi glumci su pokazali visok nivo glumačkog zanata, sklopivši to u televizijski talk show pod nazivom „Ugljevički retro“, gdje su do suza svojim vrsnim imitacijama zasmijali ugljevičku publiku, koja je prepunila Plavu salu Centra za kulturu.

Javnim časom i scenama „Gospođe ministarke“ publici su se predstavili polaznici starije grupe dječijeg amaterskog pozorišta Centra za kulturu Ugljevik: Ivana Babić, Miloš Vidaković, Stefan Mihajlović, Žiko Stevanović, Milorad Ljubojević, Tamara Grujičić, Nataša Popović, Ivan Milovanović, Danijela Stevanović, Violeta Stevanović i Ivana Milovanović.

Mihailo Maksimović, glumac koji u Centru za kulturu vodi dječije amatersko pozorište ističe  da ovom trećom sezonom pojedini odstupaju od onoga što je očekivao, vidjevši u njima možda jednog dana profesionalce.

 

Nakon predstave i javnog časa svim mladim glumcima koji su članovi dječijeg amaterskog pozorišta uručene su zahvalnice za pokazanu izuzetnu kreativnost i osjećaj za kolektivno stvaranje pozorišnih predstava. Zahvalnice je uručio Mihailo Maksimović, glumac.

 

Druženje je nastavljeno uz koktel  u holu Centra za kulturu.