SVETOSAVSKA AKADEMIJA | Centar za kulturu Ugljevik

16

March

SVETOSAVSKA AKADEMIJA

U Plavoj sali Centra za kulturu, upriličena je Svetosavska akademija.

U organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Ugljevik, Svetosavske omladinske zajednice Ugljevik i Javne ustanove Centar za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik u Plavoj sali Centra za kulturu, 25. januara 2018. godine, upriličena je Svetosavska akademija.

 

Tradicionalna manifestacija,  posvećena  najznačajnijoj ličnosti srpskog duhovnog života, kulture,  začetniku autokefalnosti srpske crkve i prvom srpskom arhiepiskopu Sv. Savi, kao i prethodnih godina,  okupila je veliki broj građana opštine Ugljevik.

U čast najvećeg srpskog prosvjetitelja u okviru svečane akademije upriličen je kulturno-umjetnički program u čijoj realizaciji su učestvovali: hor i dramska sekcija Srednjoškolskog centra ,,Mihailo Petrović Alas“ iz Ugljevika, orkestar harmonika i recitatorska sekcija Osnovne škole ,,Aleksa Šantić“ iz Ugljevika, KUD ,,Rudar“ iz Ugljevika, Marija Đurković iz Ugljevika koja je govorila „Molitve na jezeru“ Vladike Nikolaja Velimirovića i Milica Mihojlić iz Ugljevika.

Svetosavsku besjedu govorio je jerej Dražen Šljokić, koji je ovom prilikom poručio svima da je Sveti Sava utemeljio put koji vodi ka spasenju, a to je Hristov put, te da svi ljudi trebaju da šire riječi mira, ljubavi, sloge i vjere.