SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA PRVE MAJEVIČKE BRIGADE | Centar za kulturu Ugljevik

16

March

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA PRVE MAJEVIČKE BRIGADE

Povodom obilježavanja 26 godina od osnivanja Prve majevičke brigade u Plavoj sali Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik, 22. maja 2018. godine, održana je svečana akademija.

Povodom obilježavanja  26 godina od osnivanja Prve majevičke brigade u Plavoj sali Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik, 22. maja 2018. godine, održana je svečana akademija.

 

Akademiji je prethodilo polaganje vijenaca i služenje parastosa kod centralnog spomen obilježja u Ugljeviku. Vijence i cvijeće položili su predstavnici opštine Ugljevik, komande Prve majevičke brigade, predstavnici boračke organizacije Ugljevika, Bijeljine, Brčkog, te brojne druge delegacije i građani.

 

Povodom ovogodišnje akademije raspisan je konkurs za literarne radove u rangu srednje škole na temu ,,Branimo prošlost od smrti što prijeti“. Od velikog broja pristiglih radova žiri je odabrao dva nagrađena. Prvo mjesto osvojio je Dušan Jovičić iz Ugljevičke Obriježi, a drugo mjesto pripalo je Ivani Babić iz Ugljevičke Obriježi.

 

Nakon akademije u Galeriji Centra za kulturu otvorena je izložba ratnih fotografija ,,Borbeni put Prve majevičke brigade kroz fotografiju“.

 

Pod pokroviteljstvom  Opštinske boračke organizacije, Načelnika opštine i Opštinske uprave, svečanu akademiju povodom obilježavanja Dana Prve majevičke brigade organizovao je Centar za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik.

 

U realizaciji programa učestvovali su: vokalna grupa KUD-a „Rudar“ Ugljevik, Marko Ristić, učenik OMŠ „Kornelije Stanković“ Ugljevik, Ivana Babić iz Ugljevičke Obriježi i Stana Vladić iz Ugljevika.