PUNA PLAVA SALA NA PREDSTAVI „PIPIKINE AVANTURE“ | Centar za kulturu Ugljevik

18

March

PUNA PLAVA SALA NA PREDSTAVI „PIPIKINE AVANTURE“

Monodrama „Pipikine avanture“ u režiji Cvetina Aničića inspirisana je dječijom knjigom Pipi Duga Čarapa švedske književnice Astrid Lindgren.

Monodrama „Pipikine avanture“ u režiji Cvetina Aničića inspirisana je dječijom knjigom Pipi Duga Čarapa švedske književnice Astrid Lindgren. Pipiku, glavni lik predstave, mališani su prihvatili sa oduševljenjem. Pipika ih je vodila u razne krajeve svijeta, u susrete sa gusarima, izmišljenim likovima, u svijet mašte… U svom koferu krila je tajne svjetove…

Glumica koja igra ovu monodramu Jelica Brestovac rekla je da je tajna vječite mladosti u tome da maštamo, a da ova predstava daje djeci krila mašte i da u interakciji sa njima predstava uvijek iznova dobija novu dimenziju, te da ih kroz igru edukuje o najrazličitijim krajevima svijeta.

 

„Osnovna poruka predstave je da prihvatimo različitosti, da naučimo djecu da misle svojom glavom i da je od svega najvažnija ljubav“, rekla je Jelica nakon predstave.

 

Pipi Duga Čarapa je bezvremeni lik nestašne, duhovite, prkosne, zabavne djevojčice koja decenijama predstavlja omiljeni dječiji lik širom svijeta.