PROSLAVLjENI “SV. ĆIRILO I METODIJE” | Centar za kulturu Ugljevik

18

March

PROSLAVLjENI “SV. ĆIRILO I METODIJE”

Centar za kulturu “Filip Višnjić” Ugljevik”, proslavio je svoju krsnu slavu Sv. Ćirilo i Metodije.

U petak, 24.05.2019. godine, Centar za kulturu “Filip Višnjić” Ugljevik”, proslavio je svoju krsnu slavu Sv. Ćirilo i Metodije.

 

Pred velikim brojem prisutnih zvanica obratio se direktor Centra za kulturu, gospodin Predrag Vujević.

 

“Centar za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku, slavi 11 godina rada i postojanja i u ovoj opštini daje primjer u očuvanju kulturne svijesti. Ponosni smo na sve ono što smo u proteklom periodu organizovali i promovisali kao kulturno dobro. Ova ustanova će ove godine ponovo biti domaćin umjetničke kolonije “Ugljevik 2019”, gdje će akademski slikari održati likovne radionice za najmlađe građane Ugljevika i naslikati djela koja ostaju u fundusu Centra za kulturu. Takođe, želim da istaknem da smo organizovali veliki broj književnih večeri, dramskih događaja, muzičkih događaja, recitala, promocija knjige, bili koorganizatori raznih kulturnih događaja u Ugljeviku. Ponosni smo i na školu glume za djecu – “Proscenijum”, koju već nekoliko godina uspiješno vodi Mihajlo Maksimović. Zahvalan sam svima koji ste danas ovdje i slavite sa nama našu slavu Sv. Ćirila i Metodija. “

 

Slavi Centra za kulturu su prisustvovali načelnik opštine Vasilije Perić kao i predsjednik skupštine Đoko Simić, slavi su prisustvovali rukovodioci Rudnika i Termo-elektrane Ugljevik, direktori malih i srednjih preduzeća, mnogi privrednici i građani Ugljevika.