PROSLAVLjENA KRSNA SLAVA CENTRA ZA KULTURU “FILIP VIŠNjIĆ” UGLjEVIK | Centar za kulturu Ugljevik

15

March

PROSLAVLjENA KRSNA SLAVA CENTRA ZA KULTURU “FILIP VIŠNjIĆ” UGLjEVIK

U prisustvu sveštenstva, te brojnih zvanica,proslavljena je Krsna slava JU Centar za kulturu “Filip Višnjić” Ugljevik sv. Ćirilo i Metodije.

U prisustvu sveštenstva, te brojnih zvanica iz javnog, privrednog, kulturnog i političkog života opštine Ugljevik, lomljenjem slavskog kolača, proslavljena je Krsna slava JU Centar za kulturu “Filip Višnjić” Ugljevik sv. Ćirilo i Metodije.

 

Prisutne goste pozdravio je Predrag Vujević, direktor Centra za kulturu.

 

“Naime, mi ove godine slavimo jedan mali jubilej. Odlukom Skupštine opštine Ugljevik 2007. godine osnovana je Javna ustanova Centar za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik, koja je zvanično počela da radi 01. februara 2008. godine. Dakle, ove godine obilježavamo deset godina postojanja. Trudili smo se da u svom radu opravdamo svoje postojanje. Mi radimo posao gdje se rezultati ne vide odmah. Ulaganje u kulturu daje rezultate nakon par godina, decenija, a ponekad i vijekova”, rekao je direktor Predrag Vujević.

 

Vujević se zahvalio Opštini Ugljevik, iz čijeg budžeta se finansira rad ove ustanove, ali i svima koji su svih ovih godina, pomagali rad Centra za kulturu Ugljevik.

 

Za proteklih deset godina Centar za kulturu je organizovao ili suorganizovao preko 500 kulturnih događaja iz različitih oblasti kulturnog života, od pozoršnih predstava, javnih promocija, izdavanja knjiga, organizovanja književnih večeri, koncerata, izložbi, kurseva stranih jezika, radionica za djecu.