PROMOCIJA KNjIGE AFORIZAMA „PUCNjI BEZ OPOMENE“ AUTORA JOVE NIKOLIĆA | Centar za kulturu Ugljevik

11

April

PROMOCIJA KNjIGE AFORIZAMA „PUCNjI BEZ OPOMENE“ AUTORA JOVE NIKOLIĆA

Centar za kulutur „Filip Višnjić“ Ugljevik organizuje promociju knjige aforizama Jove Nikolića „Pucnji bez opomene“. Promocija knjige zakazana je za utorak, 18. aprila 2023. godine u Centru za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik, u 19 časova. Ulaz slobodan!

Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik organizuje promociju knjige aforizama Jove Nikolića „Pucnji bez opomene“. Promocija knjige zakazana je za utorak, 18. aprila 2023. godine, u Centru za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik u 19 časova. Ulaz slobodan!

Ovim djelom Nikolić je osvojio nagradu „Rade Jovanović“ za najbolju knjigu aforizama u 2022. godini.

O knjizi će govoriti Dejan Spasojević, u ime izdavačke kuće „ASoglas“, zatim aforističar Stanislav Tomić i sam autor Jovo Nikolić.

Aforizmi su nastali kao inserti turbulencija vremena u kojem živimo, pisani rukom autora koji je nastojao da svaka riječ bude na svom mjestu, da ima univerzalno, jezgrovito, satirično, smisaono, višestruko i, iznad svega, umjetničko značenje. Nastale misaone varijacije su birane senzibilitetom iskusnog stručnog konsultanta koji se trudio da imaju jasnu, nedvosmilenu i originalnu poruku.

Ljubitelji ovog žanra književnosti moći će da se uvjere u sve predočeno ukoliko se potrude da pronađu i pročitaju ovu knjigu.