PREMIJERA PREDSTAVE „PEPELjUGA“ U IZVEDBI NAJMLAĐE GRUPE STUDIJA GLUME | Centar za kulturu Ugljevik

21

March

PREMIJERA PREDSTAVE „PEPELjUGA“ U IZVEDBI NAJMLAĐE GRUPE STUDIJA GLUME

Studio glume „Proscenium“ Centra za kulturu „Filip Višnjić“ sinoć je premijerno izveo predstavu „Pepeljuga“.

Studio glume „Proscenium“ Centra za kulturu  „Filip Višnjić“ sinoć je premijerno izveo predstavu „Pepeljuga“. Tekst, režiju i dramatizaciju radio je glumac i predavač Mihailo Maksimović. U predstavi su glumili najmlađi polaznici studija, djeca uzrasta od šest do 12 godina: Tijana Milovanović, Marija Ana Okilj, Brankica Todorović, Irena Vidaković, Biljana Tomić, Biljana Radovanović, Ivana Zekić, Ana Desnica, Slavena Jović, Sergej Vujević, Katarina Pajić, Nina Desnica, Miljana Medić, Jovana Mihajlović, Anastasija Tanacković, Sofija Vujević, Nemanja Tonković, Sergej Simić, Đorđe Stevanović, Stevo Lazić, Petar Mićanović, Petar Nešković i Jovana Jović.

Mihailo Maksimović rekao je da se radi o modernizovanoj adaptaciji bajke, tako da je publika mogla da vidi nove likove i događaje.

 

„Cijela predstava je karikaturalnije postavljena. Dodali smo više likova sestara, kojih u originalnoj Pepeljugi ima dvije. Dodali smo likove anđela i đavola, naglašavajući dobru i lošu stranu, odnosno, poruku koju predstava šalje“, objasnio je Maksimović.

 

On je rekao da su djeca uživala spremajući ovu predstavu koja je trajala 35 minuta.

 

Nina Desnica koja je imala ulogu dobre vile kaže da je ovo njena prva premijera i da bi sva djeca trebalo da se upišu na glumu jer „kada ne glumimo, igramo se raznih igara“.