PREDSTAVLjENO STVARALAŠTVO PJESNIKA ŽELIMIRA VUKAŠINOVIĆA | Centar za kulturu Ugljevik

15

March

PREDSTAVLjENO STVARALAŠTVO PJESNIKA ŽELIMIRA VUKAŠINOVIĆA

U Galeriji Centra za kulturu ,,Filip Višnjić”,održano je književno veče i predstavljen je jubilarni deseti broj časopisa „Bokatin Dijak“.

U Galeriji Centra za kulturu ,,Filip Višnjić” Ugljevik 30. novembra 2017. godine održano je književno veče i predstavljen je jubilarni deseti broj časopisa „Bokatin Dijak“.

 

U okviru književne večeri predstavljeno je poetsko stvaralaštvo pjesnika Želimira Vukašinovića iz Beograda, a posebno njegova nova zbirka filozofsko-ljubavne poezije „Ljubav ili prije nego što pomislim na smrt“, koju je objavilo Udruženje za očuvanje baštine „Dijak“.

 

Želimir Vukašinović je profesor na katedri za filozofiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Istočnom Sarajevu. U svom dosadašnjem književnom radu objavio je knjige pjesama „Lirika predaje“, „Gravitacija duše“ i „Histerion“. Pored toga što se bavi pisanjem poezije, profesor Želimir Vukašinović ima i svoj bend „Kulturni centar“.

 

Ovom prilikom predstavljen je i časopis za jezik, književnost i duhovnost „Bokatin Dijak“, čije uredništvo  ove godine slavi jubilej – pet godina postojanja časopisa i objavljivanje desetog broja, koji je iz štampe izašao u septembru. O časopisu su govorili urednici Marko Tomić i Slobodan Jović.

 

Prva tri broja časopisa „Bokatin Dijak“ izdao je Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik.

 

Književno veče za ljubitelje poezije priredili su Svetosavska omladinska zajednica Ugljevik, Udruženje za očuvanje baštine „Dijak“ i Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik.