PREDSTAVLjENA PRVA ZBIRKA PJESAMA MIHAILA VASIĆA | Centar za kulturu Ugljevik

17

March

PREDSTAVLjENA PRVA ZBIRKA PJESAMA MIHAILA VASIĆA

U galeriji Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik 8. novembra predstavljena je prva zbirka pjesama „U potrazi za vrlinom“

U galeriji Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik 8. novembra predstavljena je prva zbirka pjesama „U potrazi za vrlinom“, Mihaila Miše Vasića iz Bijeljine.

 

O knjizi su, pored autora, govorili Predrag Vujević, direktor Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik i Nikolija Čavić, prof. enegleskog jezika.

 

Prema riječima autora njegove pjesme se bave društvenim pitanjima koje muče savremenog čovjeka

Knjiga pjesama „U potrazi za vrlinom“ sastoji se iz tri ciklusa pjesama: „Neispričana romansa“, „Moja zemlja“ i „Verujući“. Prvi ciklus pripada vrsti ljubavne poezije, govori o iskušenjima pred kojima su svi ljudi, jednom riječju slika ljubav. Drugo pjevanje sadrži u sebi pjesme o zemlji, protkane patriotskim osjećanjima. U trećem ciklusu riječ je o društveno-angažovanoj, tj. socijalnoj poeziji na neki način. Te se pjesme bave savremenim čovjekom, odnosno čovjekom i antivrijednostima koje ga okružuju.

 

Mihailo Vasić student je ruskog jezika. Prva njegova pjesma objavljena je u zborniku „Garavi sokak“ iz Inđije. Dobitnik je nekoliko nagrada za najbolje pjesme.

 

U muzičkom dijelu programa nastupili su učenici Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“.