PREDSTAVLjEN RAD CENTRA I NAJAVLjENA NOVA KULTURNA DEŠAVANjA | Centar za kulturu Ugljevik

17

March

PREDSTAVLjEN RAD CENTRA I NAJAVLjENA NOVA KULTURNA DEŠAVANjA

Povodom uspješnog završetka protekle godine i početka nove kulturne sezone, Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik organizovao je prijem za predstavnike

Povodom uspješnog završetka protekle godine i početka nove kulturne sezone, Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik organizovao je prijem za predstavnike javnog, političkog, kulturnog i privrednog života opštine Ugljevik.

Prisutne goste pozdravio je gospodin Predrag Vujević, direktor Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik.

 

“U proteklom periodu Centar za kulturu je nastajao da u svvom radu zastupi sve segmente kulturnog života, počevši od pozorišne djelatnosti u kojoj posebno izdvajam školu glume koju mi nazivamo dječije amatersko pozorište, koja radi već tri sezone”, istakao je Vujević.

 

On je najavio da će u ovoj godini dječije amatersko pozorište izvesti pozorišnu predstavu u Srbiji, ali i širom Srpske.

 

“Takođe, ističen i Likovnu koloniju koju smo radili zajedno sa Misijskim odborom Eparhije zvorničko-tuzlanske, gde u okviru ove kolonije radi i besplatna škola slikanja za mališane uzrasta od 6 do 15 godina, a predavači su akademski slikari.

 

Slike nastale u Likovnim kolonijama u prethodnoj godini smo izlagali u austrijskom gradu Presbaumu i u slovenačkom gradu Kidričevo koja je još u toku, a sve zahvaljujući uspostavljenoj međunarodnoj saradnji u oblasti kulture.” rekao je Vujević.

 

On je naglasio da je ugljevički Centar za kulturu u prošloj godini radio i na polju etno kulture. “Istraživali smo način života i običaje kod ljudi iz našeg kraja”, naveo je Vujević.

 

Takođe, najavio je i prvi ljetni festival monodrame i razvoj kulturno-istorijskog turizma.