PREDSTAVA I KONCERT ZA PETOGODIŠNjU SNEŽANU SAVIĆ | Centar za kulturu Ugljevik

15

March

PREDSTAVA I KONCERT ZA PETOGODIŠNjU SNEŽANU SAVIĆ

Predstavom završena je humanitarna akcija Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik.

Predstavom  Toda Nikoletića ,,Uobraženko i Zvezdana“, koju su u Plavoj sali Centra za kulturu izveli polaznici dramske radionice i koncertom etno muzike, 17. oktobra 2017. godine završena je humanitarna akcija Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik, koja je organizovana u cilju prikupljanja sredstava za liječenje petogodišnje Snežane Savić iz Negotina.

 

Dinamičnu dječiju predstavu ,,Uobraženko i Zvezdana“, koja je osmišljena kao bijeg u maštu i nedosanjane sne i koja govori o borbi sujete i naglašenog ega, režirao je Mihailo Maksimović, glumac iz Beograda, koji u Centru za kulturu vodi dramsku radionicu.

 

Nakon predstave u Plavoj sali Centra održan je koncert u kome su učestvovali: članovi Udruženja guslara „Filip Višnjić“ Bijeljina: Vukan Đuka, Milomir Malinović i Miloš Marjanović, vokalni solista „Zlatni glas“ Višnja Mandić, Alksandar Jovanović- harmonika, etno pjevači Violeta i Cvija Krajišnik.

 

Cijena ulaznice na predstavu i koncert bio je dobrovoljni prilog građana, a sva prikupljena sredstva uručena su porodici Savić.

 

Direktor Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik Predrag Vujević zahvalio se učesnicima humanitarnog programa, a posebno sugrađanima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji i koji su svojim prisustvom i dobrovoljnim prilogom pomogli da se prikupi dio sredstava za liječenje bolesne djevojčice Snežane Savić.