POLAZNICI DRAMSKE RADIONICE U POSJETI POZORIŠTU “BOŠKO BUHA” | Centar za kulturu Ugljevik

17

March

POLAZNICI DRAMSKE RADIONICE U POSJETI POZORIŠTU “BOŠKO BUHA”

Polaznici škole glume Centra za kulturu “Filip Višnjić” iz Ugljevika, posjetili su 24. novembra pozorište “Boško Buha” u Beogradu, i tim povodom pogledali dječiju predstavu “Čarobnjak iz Oza”

Polaznici škole glume Centra za kulturu “Filip Višnjić” iz Ugljevika, posjetili su 24. novembra pozorište “Boško Buha” u Beogradu, i tim povodom pogledali dječiju predstavu “Čarobnjak iz Oza”, u režiji Staše Koprivice.

 

31 polaznik škole glume suočio se na taj način sa profesionalnom predstavom, gdje su se isti upoznali sa profesionalnim glumcima, te obišli prostorije pozorišta, šminkernicu, kostim sale i druge prostorije u sklopu pozorišta koje se koriste prilikom pripremanja predstave.

Takođe, tom prilikom su posmatrali tehničare kako postavljaju scenografiju za predstavu, te se upoznali sa svim čarima pozorišne umjetnosti na djelu.

 

Posjeta pozorištima je samo uvertira za ono što čeka polaznike, jer je u planu razmjena amaterskih pozorišnih predstava, kao i sama gostovanja na amaterskim pozorišnim festivalima na kojima će dramska radionica Centra za kulturu učestvovati već sledeće godine.