OTVORENA IZLOŽBA SLIKA SA TREĆE UMJETNIČKE KOLONIJE | Centar za kulturu Ugljevik

15

March

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA SA TREĆE UMJETNIČKE KOLONIJE

U galeriji Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik otvorena je izložba slika sa treće Umjetničke kolonije

U galeriji Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik otvorena je izložba slika sa treće Umjetničke kolonije ,,Ugljevik 2017“ i izložba radova polaznika radionice za djecu ,,Škole slikanja“, koja je organizovana u okviru kolonije.

 

Ovogodišnja međunarodna likovna kolonija, koju su pod pokroviteljstvom opštine Ugljevik, organizovali Centar za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik i Misijski odbor Eparhije zvorničko-tuzlanske, okupila je jedanaest umjetnika iz Republike Srpske, Srbije, Italije i Makedonije.

 

 

Umjetnici koji su u periodu od 31. jula do 6. avgusta tekuće godine stvarali u okviru Umjetničke kolonije u Ugljeviku su: Snežana Nešković Simić, Drago Simić, Dragan Marković Markus, Dragana Kuprešanin, Srđan Ćeranić, Aleksandar Pedović, Giuseppe Altomare, Zvonko Pavličić, Sonja Spiroska – Ostojić, Žarko Stanković, Tanja Nikolajević Veselinov.

U okviru Umjetničke kolonije ,,Ugljevik 2017“ nastalo je 20 radova rađenih tehnikom akril na platnu. O nastalim djelima, umjetnicima i njihovom stvaranju u Ugljeviku govorila je Marina Cvetanović, istoričarka umjetnosti Centra za kulturu ,,Vuk Karadžić“ iz Loznice.

 

 

Izložbu slika sa treće Umjetničke kolonije otvorio je Predrag Vujević, direktor Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik.

 

 

Ovom prilikom, polaznicima radionice za djecu ,,Škole slikanja“, uručena su uvjerenja o pohađanju radionice.