OTVORENA IZLOŽBA SLIKA SA 4. UMJETNIČKE KOLONIJE “UGLjEVIK 2018” | Centar za kulturu Ugljevik

16

March

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA SA 4. UMJETNIČKE KOLONIJE “UGLjEVIK 2018”

U galeriji Centra za kulturu “Filip Višnjić“ Ugljevik, 31. jula, otvorena je izložba slika sa četvrte Umjetničke kolonije

U galeriji Centra za kulturu “Filip Višnjić“ Ugljevik, 31. jula, otvorena je izložba slika sa četvrte Umjetničke kolonije “Ugljevik 2018“ i izložba radova polaznika radionice za djecu “Škole slikanja“, koja je organizovana u okviru kolonije.

 

Ovogodišnja likovna kolonija, koju su pod pokroviteljstvom opštine Ugljevik, organizovali Centar za kulturu “Filip Višnjić“ Ugljevik i Misijski odbor Eparhije zvorničko-tuzlanske, okupila je dvanaest umjetnika iz Republike Srpske i Srbije.

 

 

Umjetnici koji su u periodu od 23. do 31. jula tekuće godine učestvovali u Umjetničkoj koloniji u Ugljeviku su:  Hadži Branko Nikitović iz Višegrada, Miljana Bulatović iz Kosovske Mitrovice,Srđan Ćeranić iz Bijeljine, Milan Milić Jagodinski iz Novog Sada, Jefimija Kocić iz Niša, Nataša Tomić iz Beograda, Snežana Manasić iz Pančeva, Dunja Ožegović iz Beograda, Toni Ostojić iz Banja Luka, Dragoslava Bojić-Nikolić iz Beograda, Ljiljana Krtinić iz Subotice i Bratislav Hegyessy iz Bijeljine.

 

U okviru Umjetničke kolonije ,,Ugljevik 2018“ nastala su 22 rada rađena tehnikom akril na platnu i kombinovanom tehnikom.

 

O nastalim djelima, umjetnicima i njihovom stvaranju u Ugljeviku govorila je Marina Cvetanović, istoričarka umjetnosti Centra za kulturu ,,Vuk Karadžić“ Loznica.

Izložbu slika sa četvrte Umjetničke kolonije otvorio je gospodin Predrag Vujević, direktor Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik.

 

On se zahvalio učesnicima ovogodišnje Likovne kolonije na predivnim radovima koji će ostati u ugljevičkom Centru za kulturu, a posebno im se zahvalio na pažnji i ljubavi koju su pružili najmlađim sugrađanima, radeći sa njima u „Školi slikanja“.

Ovom prilikom, polaznicima radionice za djecu ,,Škole slikanja“, uručena su uvjerenja o pohađanju radionice.