OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA AUTORA MITRA SIMIKIĆA POD NAZIVOM „UGLjEVIK“ | Centar za kulturu Ugljevik

22

March

OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA AUTORA MITRA SIMIKIĆA POD NAZIVOM „UGLjEVIK“

U organizaciji Centru za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik i Udruženja građana „Kolona BB“ Ugljevik, otvorena izložba dokumentarnih fotografija.

U organizaciji Centru za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik i Udruženja građana „Kolona BB“ Ugljevik, otvorena izložba dokumentarnih fotografija umjetničko dokumentarnog fotografa i našeg sugrađanina, Mitra Simikića.

 

Izložbu je otvorio direktor Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik Predrag Vujević, koji je istakao da je Mitrova prva izložba održana upravo u ovoj ustanovi i pohvalio Mitrov rad i poželio mu puno sreće i uspjeha u budućem radu, i da cio svijet čuje za njega, a preko njega i za Ugljevik.

 

U ime organizatora izložbe jedan od osnivača Udruženja građana „Kolona BB“ Dragoslav Ilić je rekao nešto o samom udruženju, njegovom postanku i pohvalio Mitrov rad, koji se poklapa sa ciljem udruženja, a to je čuvanje uspomene na Stari Ugljevik.

 

Ugljevik već u svom imenu nosi jasnu definiciju grada pored rudarskog kopa. Zamišljen kao „savršeno mjesto“ u kom će svi imati isti dom, isti posao, isti standard, tj. biće jednako sretni i prosperitetni.

 

Mitar Simikić je foto narator. Priču gradi polako, često joj se vraća, zanima se za detalje, opisuje stanje ali i atmosferu, suptilno zalazi u intimu tako da ništa ne naruši. Poput hroničara bilježi fakta, fragmentira tu začudnu stvarnost ispred sebe, podsvjesno shvatajući da će je jedino njegove fotografije sačuvati od zaborava, te je upravo to učinio i u ovom setu fotografija, čiju postavku možete posetiti narednih 20 dana u izlozbenoj galeriji Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik.

 

Otvaranju izložbe je prisustvovao zaista veliki broj građana, te su na taj način pokazali zahvalnost za ono što Mitar radi. Nakon izložbe organizovan je prigodan koktel i zakuska za sve posjetioce.