OTVORENA 4. UMJETNIČKA KOLONIJA „UGLjEVIK 2018“ | Centar za kulturu Ugljevik

16

March

OTVORENA 4. UMJETNIČKA KOLONIJA „UGLjEVIK 2018“

U Galeriji Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik 23. jula otvorena je četvrta po redu Umjetnička kolonija „Ugljevik 2018“.

U Galeriji Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik 23. jula  otvorena je četvrta po redu Umjetnička kolonija „Ugljevik 2018“.

 

Ovogodišnja kolonija okupila je 12 akademskih umjetnika iz Republike Srpske i Srbije, raznovrsnih umjetničkih stilova, koji će imati priliku da učestvuju u radosti stvaranja prvenstveno umjetničkih djela sa motivima Ugljevika i okoline, ali i umjetničkih djela po slobodnom izboru.

 

Učesnike Umjetničke kolonije predstavio je direktor Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik gospodin Predrag Vujević.

 

Umjetnici koji ove godine stvaraju u Ugljeviku su: Hadži Branko Nikitović iz Višegrada, Miljana Bulatović iz Kosovske Mitrovice,Srđan Ćeranić iz Bijeljine, Milan Milić Jagodinski iz Novog Sada, Jefimija Kocić iz Niša, Nataša Tomić iz Beograda, Snežana Manasić iz Pančeva, Dunja Ožegović iz Beograda, Toni Ostojić iz Banja Luke, Dragoslava Bojić-Nikolić iz Beograda, Ljiljana Krtinić iz Subotice i Bratislav Hegyessy iz Bijeljine.

Četvrtu Umjetničku koloniju otvorio je Načelnik opštine Ugljevik gospodin Vasilije Perić.

 

„Likovna kolonija je jedna od najznačajnijih manifestacija koje organizuje Centar za kulturu „Filip Višnjić“. Želim da iz Ugljevika ponesete najljepše uspomene na ovu četvrtu Likovnu koloniju i na našu opštinu. Ugljevik će i nakon ove likovne kolonije biti bogatiji za desetine radova, koji će vječno ostati u našoj lokalnoj zajednici i za te umjetničke radove će naši Ugljevičani biti bogatiji“, rekao je Načelnik Perić.

 

On se zahvalio svim učesnicima i prisutnim gostima, a posebnu zahvalnost uputio je nekadašnjem Episkopu zvorničko-tuzlanskom i sadašnjem Mitropolitu Dabrobosanskom gospodinu Hrizostomu, kao i sadašnjem Episkopu zvorničko-tuzlanskom gospodinu Fotiju, koji su pomogli da Likovna kolonija zaživi u Ugljeviku.

 

Umjetnička kolonija trajaće do 31. jula, a umjetnici će kao rezultat svoga rada ostaviti po dva umjetnička djela.

 

Organizator četvrte Umjetničke kolonije je Centar za kulturu “Filip Višnjić” Ugljevik, suorganizator je Misijski odbor Eparhije zvorničko-tuzlanske, a generalni pokrovitelj ovogodišnje kolonije je opština Ugljevik.

Povodom otvaranja Umjetničke kolonije, autorskom pjesmom „Slikarska pjesma“, predstavila se Ivana Babić, učenica iz Ugljevika.