ODRŽANI “JOVIĆEVI DANI” | Centar za kulturu Ugljevik

18

March

ODRŽANI “JOVIĆEVI DANI”

U nedjelju održani su kao i svake godine “Jovićevi dani” u čast komandanta Prve Majevičke brigade, pukovnika Milana Jovića.

U nedjelju, 24. februara 2019. godine, održani su kao i svake godine “Jovićevi dani” u čast komandanta Prve Majevičke brigade, pukovnika Milana Jovića. Ova memorijalna i kulturna manifestacija se održava od pogibije pukovnika Milana Jovića 1993. godine.

 

O životu, radu i djelu pukovnika Milana Jovića, govorio je njegov saborac major Ratko Đurković. U okviru ovogodišnje manifestacije raspisan je konkurs za najbolje literarne radove u rangu osnovnih škola na temu “Spomenici su nijemi ali mnogo govore”. Od velikog broja pristiglih radova žiri je odabrao četiri rada iz zadane oblasti, uručene su nagrade i priznanja. Prvu nagradu za najbolji literarni rad u rangu osnovnih škola osvojio je Miladin Filipović, učenik iz Ugljevik Sela. U rangu srednjih škola, ovogodišnja tema je bila “Danas bi bili očevi”. Prvo mjesto za najbolji literarni rad u rangu srednjih škola pripalo je Dušanu Jovičiću iz Ugljevičke Obriježi. Nagradu za najbolje literarne radove u rangu osnovnih i srednjih škola uručio je predsjednik opštinske boračke organizacije Ugljevik, gospodin Jovan Marinković.

 

Ovogodišnju svečanu akademiju su organizovali Opština Ugljevik, opštinska boračka organizacija Ugljevik i Centar za kulturu “Filip Višnjić” Ugljevik.

 

U realizaciji svečane akademije učestvovali su hor iz Donje Trnove, KUD “Rudar” Ugljevik, Ivana Babić iz Ugljevičke Obriježi, osnovna muzička škola “Kornelije Stanković” Ugljevik i Nela Petrović.