ODRŽANA KNjIŽEVNA TRIBINA „ZABRANjENA ISTORIJA SRBA“ | Centar za kulturu Ugljevik

17

March

ODRŽANA KNjIŽEVNA TRIBINA „ZABRANjENA ISTORIJA SRBA“

U Plavoj sali Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik,održana je književna tribina „Zabranjena istorija Srba“.

U Plavoj sali Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik 26. avgusta održana je književna tribina „Zabranjena istorija Srba“. Tribinu je vodila Ljiljana Krtinić,  diplomirani grafičar i likovni pedagog iz Subotice.

 

U okviru tribine ova priznata umjetnica predstavila je svoj kalendar za 2018. godinu, šesto izdanje, koji predstavlja istoriju Srba pisanu alternativnim činjenicama, a koji je urađen na osnovu enciklopedije „Catena mundi“, objavljene 1992. godine, čiji je  priređivač Predrag Dragić Kijuk. Kalendar autorke Ljiljane Krtinić predstavlja jedinstven projekat o čuvanju srpstva u regionu.

U okviru književne tribine predstavljena je i knjiga o čuvanju srpskog tradicionalnog i vrhunskog načina pripremanja hrane „Najbolji srpski kuvar“, Milijan Stojanić.

 

Knjiga recepata i tajni velemajstora kuhinje sadrži 500 recepata i namijenjena je svima onima koje kulinarstvo interesuje, a nastala je iz želje autora da prenese sva svoja iskustva onima koji žele da nauče ili da se usavrše u ovoj vještini.