ODRŽANA IZLOŽBA KARIKATURA “SIZIFOVA BORBA ZA PRAVOPIS” | Centar za kulturu Ugljevik

17

March

ODRŽANA IZLOŽBA KARIKATURA “SIZIFOVA BORBA ZA PRAVOPIS”

Одржана је изложба карикатура “Сизифова борба за правопис” аутора Бојана Јокановића.

U petak, 22. februara 2019. godine, održana je izložba karikatura “Sizifova borba za pravopis” autora Bojana Jokanovića.

 

“Kada sam razmišljao zašto je autor nazvao izložbu Sizifovom borbom…shvatio sam da je to zbog želje za očuvanjem pravopisa jer je on nešto što ne može stalno da se mijenja kao i to da je jako važan za naš identitet.” Ovako se na početku gostima obratio direktor Centra za kulturu “Filip Višnjić”, gospodin Predrag Vujević.

 

Pred velikim brojem posjetilaca, održana je izložba karikatura kojom nam autor na vrlo zanimljiv način ukazuje na probleme sa kojima se susrećemo u pravopisu. Sam naziv u kome se pominje Sizif kao simbol velikog truda i konstantnog rada mnogo govori o tematici i šta umjetnik želi da poruči.

 

“Kada sam prvu ilustraciju uradio prije tri ili četiri godine,uradio sam je sasvim slučajno….jednu noć sam listao neke novine i čitam ispod komentare ljudi,iako se ne bavim time,čitao sam i nisam našao nijedan komentar bez pravopisne greške,nažalost nisam našao…nakon toga sam objavio prvu ilustraciju Sizifa.” Ovako je autor objasnio motiv publici kojoj se obraćao u punoj salu Galerije Centra za kulturu.

 

Nadamo se da će Bojan imati još mnogo uspiješnih izložbi kao što je ova.

 

Nakon izložbe je održana radionica slikanja karikatura za zainteresovane posjetioce.