ODIGRANA PRVA PREDSTAVA ,,ŽIVOT JE LOTO“ U OKVIRU 1. MEĐUNARODNOG FESTIVALA MALIH SCENA | Centar za kulturu Ugljevik

18

March

ODIGRANA PRVA PREDSTAVA ,,ŽIVOT JE LOTO“ U OKVIRU 1. MEĐUNARODNOG FESTIVALA MALIH SCENA

Centar za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik sinoć je publici predstavio program 1. Međunarodnog festivala malih scena i ujedno je održana prva monodrama ,,Život je loto“.

Centar za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik sinoć je publici predstavio program 1. Međunarodnog festivala malih scena i ujedno je održana prva monodrama ,,Život je loto“.

 

Festival je otvorio direktor Predrag Vujević koji se zahvalio publici i istakao da je namjera Centra da festival postane tradicionalna manifestacija.

 

,,Mi iz Centra za kulturu se trudimo da Ugljevičanima pružimo vrhunske predstave, forma ,,malih scena“ jeste nešto što zahtijeva izuzetnu glumu i vrhunski tekst. U naredna dva dana održaće se još dvije komedije ,,Tražim muža“ i ,,Fejsbruka“, rekao je Vujević u svom obraćanju.

Publika je mogla da uživa u odličnom izvođenju Mirjane Zeljković koja je otjelotvorenje glavne junakinje, čiji muž nakon što je izgubio posao dobija sedmicu u igri na sreću. Mirjana se iz scene u scenu mijenjala, ubjedljivo ulazeći u svaki lik, tako da smo na sceni mogli da vidimo kriminalca, Crnogorca, muža programera, komšinicu, majku junakinje… Predstava nas vodi kroz niz situacija koje su se desile glavnoj junakinji u samo jednom danu iz kojih ona pokušava da pronađe izlaz.

 

Mirjana je iz svog ugla okarakterisala predstavu kao tragikomediju koja govori o svakodnevnim izborima koji čine neki tok života. Pitanje koje predstava postavlja jeste da li smo svjesni posljedica tih izbora. Na kraju predstave uz stihove pjesme ,,Should I stay or should I go“ shvatamo da se sve svodi na odluke bez kojih je život samo igra na sreću, u čijem se bubnju sudbine prepliću razni ljudi, razočaranja, sreća i životna svakodnevnica.

 

,,Rekla bih da je tema predstave vrlo aktuelna. U današnje vrijeme imamo veliku slobodu u odlučivanju, a možda razmislimo o nekim odlukama tek kad nas stignu posljedice“, kaže Mirjana.

 

Glumica je vrhunskom improvizacijom u kontaktu sa publikom dala predstavi poseban šarm.