ODIGRANA PREDSTAVA „MILKA I NEĐO“ | Centar za kulturu Ugljevik

25

May

ODIGRANA PREDSTAVA „MILKA I NEĐO“

Predstava „Milka i Neđo“ nasmijala je i zabavila publiku svih generacija u Centru za kulturu „Filip Višnjić“. Komedija situacije i komedija karaktera počinje u trenutku iznenadnog dobitka, a sve što se dešava do trenutka vraćanja „na nulu“ je svakodnevica bračnog života sagledana na komičan način.

Predstava „Milka i Neđo“ nasmijala je i zabavila publiku svih generacija u Centru za kulturu „Filip Višnjić“. Komedija situacije i komedija karaktera počinje u trenutku iznenadnog dobitka, a sve što se dešava do trenutka vraćanja „na nulu“ je svakodnevica bračnog života sagledana na komičan način. Društvene anomalije, neuređenost sistema i mentalitet koji istima podilazi otkrivaju tragikomičnu sliku života čiji je spas u vraćanju porodičnim vrijednostima.

Glumci Radenka Ševa i Željko Kasap zajednički su osmislili predstavu nastalu iz serijala o danas najpoznatijim komšijama na Balkanu. Njenu popularnost, kako kažu, duguju tome što se likovi Milke i Neđe mogu naći u svakom selu. To su ljudi sa našim genetskim kodom i mentalitetom.

„Mislim da je u tome čar serije „Dobro jutro, komšija“, što smo obične ljude donijeli na televizijske ekrane i komične detalje iz njihovih života i zato nas naš narod voli. Voli nas i zato što u našoj predstavi nema nekog sivila ni nasilja. Gledamo da svemu damo humorističan ton“, rekao nam je glumac Željko Kasap objašnjavajući da se tako stvorio prostor za predstavu u koju će prenijeti likove iz serije, a koje će staviti u druge neobične okolnosti. Tako je nastala ova komedija koja se izvodi u produkciji Studentskog pozorišta Banja Luka i uz podršku reditelja Aleksandra Pejakovića.