ODIGRANA „GOSPOĐA MINISTARKA“ | Centar za kulturu Ugljevik

05

June

ODIGRANA „GOSPOĐA MINISTARKA“

Nećemo biti neskromni ako kažemo da smo večeras parirali svakom ozbiljnom amaterskom pozorištu. Studio glume „Proscenijum“ pokazao je da imamo i talentovane entuzijaste i publiku željnu kvalitetnog programa.

VELIKI APLAUZ ZA ČLANOVE „PROSCENIJUMA“

Nećemo biti neskromni ako kažemo da smo parirali svakom ozbiljnom amaterskom pozorištu. Studio glume „Proscenijum“ pokazao je da imamo i talentovane entuzijaste i publiku željnu kvalitetnog programa. Plava sala je bila prepuna, što zbog neprikosnovene „Ministarke“, što zbog naših komšija u dobro poznatim ulogama. Predstavu je režirao Mihailo Maksimović, glumac koji pod okriljem Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik vodi studio glume.

„Bila mi je izuzetna čast da radim sa ljudima koji su vrsni psiholozi, pedagozi, profesori, IT stručnjaci. Ali, kada se sve to stavi na stranu, oni su zapravo jedni sasvim dobri ljudi. To kažem zato što su uložili sve svoje resurse ne bi li ova predstava imala svoj epilog“, naglasio je Mihailo povodom večerašnje premijere dodavši da su ljudi bezrezervno dolazili na probe tokom prethodna četiri mjeseca, te da je nekima ovo prvi put da zaigraju na pozorišnim daskama.

On objašnjava da je u pitanju klasična postavka „Ministarke“, a sa novim ljudima: „Volim da radim klasične komade. Klasično i režiram, jer klasik je uvijek aktuelan, svevremen“, kaže Maksimović čija su se očekivanja ispunila. Publika se zasmijala, zabavila, ali i zapitala, jer komedija „Gospođa ministarka“ postavlja mnoga i danas aktuelna pitanja počev od društva i politike.

Reprizni termin je u sljedeću subotu, 10. juna u 19 sati.