OBOGAĆEN FUNDUS CENTRA ZA KULTURU ,,FILIP VIŠNjIĆ“ | Centar za kulturu Ugljevik

18

March

OBOGAĆEN FUNDUS CENTRA ZA KULTURU ,,FILIP VIŠNjIĆ“

U Centru za kulturu ,,Filip Višnjić“ otvorena je izložba slika nastalih na petoj Umjetničkoj koloniji

U Centru za kulturu ,,Filip Višnjić“ otvorena je izložba slika nastalih na petoj Umjetničkoj koloniji ,,Ugljevik 2019“. Izložbu je otvorio Predrag Vujević, direktor Centra, podsjetivši da kolonija dobija epitet tradicionalno jer se održava petu godinu zaredom i zahvalio se Opštini Ugljevik na pokroviteljstvu.

 

 

 

Ovom prilikom Marina Cvetanović, istoričar umjetnosti u ulozi likovnog kritičara slika nastalih na koloniji, iznijela je svoje opservacije slika koje će pomoći posjetiocima da nešto drugačije vide ili osjete, ili da se u krajnjem slučaju povežu sa umjetnicima kroz njihova djela.

 

Govoreći o samoj zbirci istakla je: ,,Ovo ovdje je jedno veliko blago i kako godine prolaze i kako se zbirka umnožava imaćete veliko bogastvo. Sada ako se pogleda, ovo je izložba kao i svaka izložba koja je produkt likovne kolonije, djeluje potpuno raznolika. Kako budu godine prolazile i zbirka se obogaćivala, moći će se organizovati izložbe na različite teme, tematske izložbe, ili izložbe sa nekim drugačijim umjetničkim zadatkom.“

 

 

 

Fundus Centra za kulturu je obogaćen novim djelima koja će biti izložena u galeriji Centra. U holu će biti izložena djela polaznika ,,Škole slikanja“, na kojoj su djeca uzrasta 5 do 15 godina učila slikanje od akademskih slikara. Ovom prilikom umjetnici koji su učestvovali na koloniji uručili su uvjerenja djeci o pohađanju škole slikanja.