OBILjEŽEN DAN PRVE MAJEVIČKE BRIGADE | Centar za kulturu Ugljevik

18

March

OBILjEŽEN DAN PRVE MAJEVIČKE BRIGADE

U Ugljeviku je obilježeno 27 godina od formiranja Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske. Povodom ovog obilježavanja je služen parastos i položeni vijenci na centralno spomen-obilježje u Ugljeviku

22.05.2019. godine u Ugljeviku je obilježeno 27 godina od formiranja Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske. Povodom ovog obilježavanja je služen parastos i položeni vijenci na centralno spomen-obilježje u Ugljeviku za 301 poginulog borca u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence su položili načelnik opštine Vasilije Perić kao i predsjednik Skupštine Đoko Simić.

 

 

 

Takođe, vijence su položili predstavnici komande Prve majevičke brigade, boračkih organizacija Ugljevika, bijeljine i Lopara, odbora poginulih boraca Ugljevika i mnogi drugi.

Major Ratko Đurković je istakao da je Prva majevička brigada brojala 3.500 srpskih boraca, 301 je poginuo a 648 ih je ranjeno.

 

 

 

Načelnik opštine Vasilije Perić je u obraćanju istakao da se svi građani sa ponosom sjećaju Prve majevičke brigade koja je kao dio Vojske Republike Srpske, dala veliki doprinos za državu srpskog naroda – Republiku Srpsku.

Nakon parastosa održana je svečana akademija u Centru za kulturu “Filip Višnjić” Ugljevik, gdje je prikazan film o Prvoj majevičkoj brigadi.

 

 

 

Kulturno umjetnički program su obogatili KUD “Rudar” Ugljevik kao i članovi recitatorski sekcija osnovne i srednje škole u Ugljeviku.