NAJMLAĐI POLAZNICI ŠKOLE GLUME „PROSCENIJUM“ PREMIJERNO IZVELI PREDSTAVU „IVICA I MARICA“ | Centar za kulturu Ugljevik

15

May

NAJMLAĐI POLAZNICI ŠKOLE GLUME „PROSCENIJUM“ PREMIJERNO IZVELI PREDSTAVU „IVICA I MARICA“

Ovo je još jedna generacija koja je uplovila u glumačke vode. U školi glume kreativno troše vrijeme, pokušavaju da nauče dobar govor, dikciju, tehniku glasa, scenski pokret i samo oslobađanje od treme, što će im značiti u daljem školovanju i lakšem pristupanju drugim životnim stvarima.

„Ovo je još jedna generacija koja je uplovila u glumačke vode. U školi glume kreativno troše vrijeme, pokušavaju da nauče dobar govor, dikciju, tehniku glasa, scenski pokret i samo oslobađanje od treme, što će im značiti u daljem školovanju i lakšem pristupanju drugim životnim stvarima. To oslobađanje je i meni pomoglo u životu“, rekao je glumac Mihailo Maksimović koji vodi studio glume, podsjetivši nas da je rad sa djecom najdragocjenije iskustvo, jer djeca su ukras svijeta, kako kaže veliki dječiji pjesnik Ljubivoje Ršumović.

Škola glume „Proscenijum“ pokrenuta je prije šest godina u sklopu Centra za kulturu „Filip Višnjić“. Namjera je da se odgaja pozorišna publika, a možda baš tu budu otkriveni i budući pozorišni glumci. Osim toga, u eri masovnog korišćenja savremenih tehnologija svi polako gubimo na kreativnosti te je potreba za ovakvim aktivnostima sve veća.

Naši mali glumci bili su na visini zadatka tako da je ova izvedba „Ivice i Marice“ bila jedna od najposjećenijih predstava u Centru za kulturu.