NAJMLAĐI GLUMCI IZVELI PREDSTAVU „KO SE ŠETA OKO SVETA“ | Centar za kulturu Ugljevik

15

March

NAJMLAĐI GLUMCI IZVELI PREDSTAVU „KO SE ŠETA OKO SVETA“

Polaznici mlađe grupe dramske radionice Centra za kulturu „Filip Višnjić“

Polaznici mlađe grupe dramske radionice Centra za kulturu „Filip Višnjić“ (klasa 2017), koju pohađaju djeca uzrasta od prvog do petog razreda, po prvi put predstavili su se publici u okviru javnog časa studijskim dijelom i predstavom  Toda Nikoletića „Ko se šeta oko sveta“.

 

Dobro uvježbanim izvođenjem ovog avanturističkog komada za djecu  mladi glumci poveli su nas na put oko svijeta, od Srbije, preko Italije, Španije, Amerike, Japana, Rusije, a putovanje ove pozorišne družine završilo se ponovo u Srbiji.

 

Predstavu je režirao Mihailo Maksimović, glumac iz Beograda koji u Centru za kulturu vodi ovu dramsku radionicu.On ističe da je jako zadovoljan i ponosan na najmlađe jer su pokazali ozbiljnu posvećenost i odmjerenost samog nastupa, te da će i u budućem periodu mališani napredovati, jer je u planu posle ljetnjeg raspusta još premijera koje očekuju ove mlade glumce.

 

Uloge su tumačili: Dušica Bećarović, Mirjana Vidović, Sergej Vujević, Sofija Vujević, Ana Desnica, Nina Desnica, Marija Đokić, Milijana Marjanović, Maja Mihajlović, Ivan Milovanović, Miloš Mićanović, Ana Marija Okilj, Katarina Pajić, Adriana Rebić, Nađa Obradović, Sergej Savić, Đorđe Stevanović, Anđela Tanacković, Brankica Todorović.

 

 

 

Dramska radionica u Centru za kulturu Ugljevik osnovana je početkom marta tekuće godine s ciljem da se u Centru osnuje amatersko pozorište i besplatna je za sve polaznike. Radionica se nastavlja u septembru kada se očekuje i upis novih članova.