MLADI UGLjEVIČANI U NUŠIĆEVOJ “GOSPOĐI MINISTARKI” | Centar za kulturu Ugljevik

16

March

MLADI UGLjEVIČANI U NUŠIĆEVOJ “GOSPOĐI MINISTARKI”

Čuvenom Nušićevom komedijom „Gospođa ministarka“, koja je izvedena u prepunoj Plavoj sali Centra za kulturu Ugljevik

Čuvenom Nušićevom komedijom „Gospođa ministarka“, koja je 27.12.2017. godine izvedena u prepunoj Plavoj sali Centra za kulturu Ugljevik, predstavili su se publici polaznici starije grupe dramske radionice Centra.

 

Predstava, koju je režirao glumac Mihailo Maksimović, govori o društvenom usponu i padu žene ministra, koja iz svakodnevice jedne male sredine dospijeva u elitne društvene krugove.

 

Nušićeva „Ministarka“, svojevremeno djelo koje simbolizuje nobles jedne pokondirene tikve, u ovom slučaju Živane, Živke Popović, koju je tumačila Ivana Babić, verno je dokazala da svaki uspon ima svoj pad, te tako kroz svoje dirigovanje rodbini koja joj dolazi u posjetu stavlja do znanja kako je iznad njih, ne sluteći da će nakon njihove posjete dočekati kraj svog mandata i dovesti sebe na rub propasti.

Reditelj Mihailo Maksimović proveo je publiku kroz scene i glavne tačke likova koji karakterišu jedno vrijeme, epohu i istinu koju nije lako iznijeti, a što su ovi mladi glumci uspjeli.

 

„Ponosan sam na talentovanu generaciju mladih Ugljevičana, koji su ovoga puta briljirali u svojim glumačkim kreacijama, ne štedeći svoj trud, volju i maštovitost. Svojom glumačkom igrom uspjeli su da savladaju nešto što i profesionalnim glumcima ide teže za rukom, a to je prije svega ozbiljnost likova koje tumače, a koji su daleko od njih prije svega zrelošću i godinama. „Gospođa ministarka“ je možda bio težak zadatak za ovu djecu, ali je misija ispunjena,a to dokazuje upravo ovu zrelost koju su nezrela djeca uspjela da prenesu i prebace rampu do publike“, rekao je Mihailo Maksimović.

Uloge u predstavi „Gospođa ministarka“ tumačili su: Živka ministarka – Ivana Babić, Gordana Pajkanović, Anka služavka – Milorad Ljubojević, gospođa Nata – Tamara Grujičić, ujka Vasa – Žiko Stevanović, Soja – Jelena Marković, tetka Savka – Dušica Bećarević, tetka Daca – Kristina Stevanović, teča Panta – Stefan Mihajlović, teča Jakov – Nemanja Šarčević, Jova pop Arsin – Đorđe Ilić, dijete – Ivan Milovanović, Pera Kalenić – Miloš Vidaković.