MLADI GLUMCI U NOVOJ SEZONI | Centar za kulturu Ugljevik

15

March

MLADI GLUMCI U NOVOJ SEZONI

Rad dramske radionice za djecu i odrasle

U Centru za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik, 07. septembra 2017. godine, nakon ljetne pauze, nastavljen je rad dramske radionice za djecu i odrasle.

 

Polaznici radionice podijeljeni su u dvije grupe. Prvu grupu pohađaju polaznici uzrasta od pet do trinaest godina, a drugu uzrasta od četrnaest do dvadesettri godine. Radionica se održava dva puta sedmično.

Dramsku  radionicu vodi Mihailo Maksimović, diplomirani glumac i reditelj iz Beograda.

 

,,I u novoj sezoni dramska radionica će imati dve nove predstave koje se očekuju krajem godine. Mlađa i starija grupa dramske radionice izvešće dve premijere u kojima će pokazati nešto novo i istaći svoju kreativnost tokom četiri meseca rada na istim. Zadivljen sam odzivom dece da nastave i dalje da se kretivno razvijaju, imajući u vidu da se za novu sezonu prijavilo dodatnih petnaest polaznika, koji su se pridružili mlađoj grupi. Ovim smo dokazali da se deci sviđa to što su radila prethovnih meseci i da je zagarantovan uspeh ako se nešto zaista voli, želi i istraje u tome“, rekao je Maksimović na početku nove sezone dramske radionice.

Dramska radionica Centra za kulturu, koja je besplatna za polaznike svih uzrasta, osnovana je u martu tekuće godine s ciljem da podstiče i razvija mlade talente i njihovu kreativnost, edukuje mlade ljude i da ih uključi u timski rad, te da se u nekom narednom periodu osnuje amatersko pozorište.

 

U prvoj sezoni polaznici radionice predstavili su se publici u junu mjesecu predstavama Toda Nikoletića ,,Uobraženko i Zvezdana“ i ,,Ko se šeta oko sveta“. Kakve nas predstave očekuju u novoj sezoni ostaje nam tek da vidimo.