MANIFESTACIJA ČETVRTKOM U OSAM – VEČE HUMORA, SATIRE I AFORIZAMA | Centar za kulturu Ugljevik

22

March

MANIFESTACIJA ČETVRTKOM U OSAM – VEČE HUMORA, SATIRE I AFORIZAMA

Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik organizovao je sinoć „Veče humora, satire i aforizama“

U okviru kulturnog ljeta, Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik organizovao je sinoć „Veče humora, satire i aforizama“ na kome je učestvovalo pet aforističara iz Republike Srpske i Srbije.

 

Direktor Centra za kulturu Predrag Vujević rekao je da je večerašnji nastup aforističara jedanaesti po redu u našoj opštini.„U narednom periodu potrudićemo se da promovišemo nekog od zainteresovanih aforističara koji nam rado dolaze u goste, a oni su u toj oblasti dugogodišnji pregaoci“, rekao je Vujević.

 

Aforističar Stanislav Tomić iz Zvornika rekao je da je cilj pisanja aforizama da se ljudi navedu na razmišljanje, ali i da uče kako da kritički misle.

 

„Danas se na društvenim mrežama i u internet sferi prezentuje dosta neprimjerenog govora, kritike koje ne koriste adekvatne riječi i mislim da su aforizmi interesantni za mlade ljude i sve uzraste da vide kako se na kreativan način kritikuju određene pojave, iskazuju mišljenja i stavovi, a da to istovremeno bude interesantno i zabavno“ naveo je Tomić.

 

On se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i dodao da se u Ugljeviku osjeća kao kod kuće.

 

Pored Tomića, večeras su se u Ugljeviku predstavili aforističari Momčilo Koprivica, Jovo Nikolić, Mićo Lukić i Zoran Trbić.