KONCERT KLASIČNE MUZIKE U UGLjEVIKU | Centar za kulturu Ugljevik

10

October

KONCERT KLASIČNE MUZIKE U UGLjEVIKU

Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik organizuje koncert klasične muzike violinistkinje Natalije Todorović, i njene klavirske pratnje Vlade Danića.

Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik organizuje koncert klasične muzike violinistkinje Natalije Todorović, i njene klavirske pratnje Vlade Danića.

Natalija Todorović, rođena je u Banjoj Luci 1985 godine, gdje je završila osnovu i srednju Muzičku školu „Vlado Milošević" u klasi prof. Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove.

Diplomirala je 2007. godine sa najvišom ocjenom u klasi prof. Uroša Pešića a magistrirala 2011. godine u klasi prof. Maje Jokanović na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, takođe sa najvišom ocjenom. Kao student, bila je stipendista fondacije „Petar Kočić“ kao i stipendista fondacije za najbolje studente „Milan Jelić“ i Austrijske Barokne Akdemije u Gmundenu.

Tokom svog dosadašnjeg školovanja učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima, festivalima i osvojila veliki broj nagrada, priznanja i povelja.

Natalija već 14. godina radi kao profesor violine u Muzičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banjoj Luci i ima veoma zapažene pedagoške rezultate, te veliki broj nagarada sa učenicima kako na Republičkim tako i Međunarodnim festivalima i takmičenjima.

Već četvrtu godinu za redom u saradnji sa Kulturnim centrom Banski dvor (Banja Luka) organizuje master klas, radionicu za violiniste pod nazivom „Radost sviranja“, koja okuplja najbolje mlade violiniste. Nedavno je izašao njen CD za Muzičku produkciju RTRS u ciju promocije klasične muzike kod nas.

Koncert je zakazan za četvrtak 13. oktobra u 19 časova. Ulaz je slobodan!