KOMEMORACIJA ZA PROFESORA MILADINA STJEPANOVIĆA | Centar za kulturu Ugljevik

18

March

KOMEMORACIJA ZA PROFESORA MILADINA STJEPANOVIĆA

Centar za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik organizovao je komemoraciju u čast preminulom sugrađaninu Miladinu Stjepanoviću

Centar za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik organizovao je komemoraciju  u čast preminulom sugrađaninu Miladinu Stjepanoviću u plavoj sali Centra kojoj je prisustvovao veliki broj ožalošćenih građana i članova njegove porodice.

 

Miladin Stjepanović rođen je u Donjem Zabrđu 1951. godine, gdje je i završio osnovnu školu. Srednju školu završio je u Bijeljini a dalje školovanje nastavlja u Beogradu i završava Matematički fakultet. Po završetku fakulteta radio je kao profesor matematike u Bijeljini i Ugljeviku. U nastavku karijere postao je direktor srednjoškolskog centra u Ugljeviku. Na prvim demokratskim izborima 1990. godine izabran je za predsjednika Skupštine opštine Ugljevik. Godine 1992. biva izabran za predsjednika Srpske autonomne oblasti Semberija i Majevica, koja je zajedno sa ostalim autonomnim oblastima bila preteča Republike Srpske. Miladin je na kraju karijere bio direktor JU Dječiji vrtić ,,Duško Radović“. Otac je dva sina Aleksandra i Miroslava i suprug Božidarke Stjepanović.

 

O životu i radu Miladina Stjepanovića govorili su Načelnik opštine Vasilije Perić, potpredsjednik SDS-a Vukota Govedarica i predsjednik udruženja penzionera u Ugljeviku Mlađo Tomić.

 

Načelnik Vasilije Perić u svom govoru istakao je da je Miladin bio čovjek izuzetne duhovne i intelektualne snage koji se sa svim životnim situacijama i važnim funkcijama lokalne samouprave nosio odgovorno.

 

,,Miladinove savjete, ukazivanja, poruke i pouke odlično sam zapamtio, držim se njih i sad i za sva vremena i kao čovjek na narodnom poslu i privatno, da moramo da imamo mjeru u svemu, jer se na čelnim mjestima nađemo izborom ljudi, kojima treba da se odužimo, da radimo za njih, a ne da vladamo njima“, rekao je Načelnik Perić o lekcijama koje mu je ostavio njegov nekad bliski saradnik i višegodišnji prijatelj Miladin Stjepanović.

 

Vukota Govedarica izjavio je saučešće porodici i svim ožalošćenima, rekavši da će djelo Miladina Stjepanovića da živi zauvijek.

 

,, Njegovo djelo je Republika Srpska, njegovo i svih ljudi koji su učestvovali u njenom stvaranju. Miladin je imao hrišćansku vrlinu-odgovornost koju je sigurno prenio na sve ljude u svom okruženju, a kao direktor, predsjednik i profesor sigurno je uticao na puno ljudi“, kazao je Govedarica.

 

Predsjednik udruženja penzionera Mlađo Tomić govorio je kao dugogodišnji prijatelj Miladina Stjepanovića koji je, kao rijetka intelektualna elita  Ugljevika toga doba, prihvatao sve ljude kao sebi ravne. Rekao je da je Miladin bio izuzetno human čovjek koji je pomagao svakome kome je pomoć potrebna, a da mu je materijalno malo značilo.

 

Miladin Stjepanović biće sahranjen na groblju u Donjem Zabrđu.