JELICA BRESTOVAC ODIGRALA PREDSTAVU ,,TRAŽIM MUŽA“ U OKVIRU DRUGE VEČERI FESTIVALA MALIH SCENA | Centar za kulturu Ugljevik

18

March

JELICA BRESTOVAC ODIGRALA PREDSTAVU ,,TRAŽIM MUŽA“ U OKVIRU DRUGE VEČERI FESTIVALA MALIH SCENA

Pred punom salom Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ u Ugljeviku Jelica Brestovac je odigrala kabaretsku monodramu ,,Tražim muža“

Pred punom salom Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ u Ugljeviku Jelica Brestovac je odigrala kabaretsku monodramu ,,Tražim muža“. Predstava je rađena po tekstu Duška Radovića, koji je po njenim riječima beskrajno duhovit, tako da je zapravo riječ o komičnoj monodrami.

 

Nikad iscrpljenu temu muško-ženskih odnosa, koja je centralna tema ove monodrame, Jelica obrađuje kroz sedam različitih ženskih likova koje primjećujemo zajedno sa promjenom fizičkog izgleda- frizure, odjeće, intonacije. Ovim likovima je opet zajednička spremnost  na sve, kako bi  osvojile željenog muškarca ili ga zadržale ga u svom životu, jer neki od ovih likova su već udate žene koje se trude da zadrže muškarca.

 

,,Likovi koje igram na sceni su pojačani, da ne kažem iskarikirani, ali sve to ide u prilog komediji. Ono što mene fascinira jeste da bez obzira na to koliko su likovi pojačani obavezno se u nekom momentu svaka žena pronađe u nekom liku“, rekla je Jelica Brestovac.

Ono što ovu prestavu čini posebnom jeste aktivno učešće publike i  visoka doza improvizacije koja proizilazi iz duhovitih odgovora na komentare iz publike. Time se postiže nova verzija predstave prilikom svakog izvođenja.

 

,,Sve moje monodrame su interaktivne i onda je zapravo publika moj partner. Monodrame se smatraju teškom formom ali su za mene izazov i volim da preuzmem potpunu odgovornost na sceni. Ja sam i samostalni umjetnik tako da ne volim puno da zavisim od drugih ljudi, što opet znači da su monodrame odličan izbor za mene“, dodala je Jelica.

 

U Centru za kulturu ,,Filip Višnjić“ u Ugljeviku u toku je 1. Međunarodni festival malih scena koji se završava 3. oktobra.