IZVEDENA PREDSTAVA “UOBRAŽENKO I ZVEZDANA” POLAZNIKA DRAMSKE RADIONICE | Centar za kulturu Ugljevik

15

March

IZVEDENA PREDSTAVA “UOBRAŽENKO I ZVEZDANA” POLAZNIKA DRAMSKE RADIONICE

Polaznici starije grupe dramske radionice Centra za kulturu „Filip Višnjić“

Polaznici starije grupe dramske radionice Centra za kulturu „Filip Višnjić“ (klasa 2017), koju pohađaju djeca uzrasta od šestog do devetog razreda, po prvi put predstavili su se publici u okviru javnog časa studijskim dijelom i predstavom  Toda Nikoletića „Uobraženko i Zvezdana“.

 

Zanimljivu, dinamičnu dječiju predstavu „Uobraženko i Zvezdana“ imali su prilike da vide građani opštine Ugljevik gde nastupa borba sujete i naglašenog ega, ali na kraju ipak pobjeđuje dobrota i princeza Zvezdana postaje dobra vila.

 

Predstavu je režirao Mihailo Maksimović, glumac iz Beograda koji u Centru za kulturu vodi ovu dramsku radionicu.

 

Radeći sa starijim polaznicima Maksimović ističe da su oni pobedili pre svega tremu jer mnogi od njih nikada nisu imali nikakav javni nastup te da će sledeće godine biti još opušteniji, hrabriji, smeliji i odvažniji za nove zadatke i uloge koji ih čekaju. Naravno, da ima onih koji se ističu više od ostalih, uz to naravno ide i trud koji je evidentan. Najvažnije od svega je da smo uspeli deci da obezbedimo dva puta nedeljno skrovište za maštu i nedosanjane sne koji su pretočeni vežbama u samu predstavu, rekao je Maksimović.

 

Uloge su tumačili: Ivana Babić, Miloš Vidaković, Đorđe Ilić, Milorad Ljubojević, Jelena Marković, Nataša Miljanović, Stefan Mihajlović, Gordana Pajkanović, Jelena Petričević, Žiko Stevanović, Nikolina Petrović i Dragana Rebić.

 

Dramska radionica u Centru za kulturu Ugljevik osnovana je početkom marta tekuće godine s ciljem da se u Centru osnuje amatersko pozorište i besplatna je za sve polaznike. Radionica se nastavlja u septembru kada se očekuje i upis novih članova.