IZVEDENA PREDSTAVA “ČETIRI SUZE LAZAROVE” | Centar za kulturu Ugljevik

17

March

IZVEDENA PREDSTAVA “ČETIRI SUZE LAZAROVE”

U Plavoj sali Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik izvedena je monodrama „Četiri suze Lazarove“ koju je režirao i igra Siniša Maksimović po tekstu Zorana Mijaljevića.

У Плавој сали Центра за културу „Филип Вишњић“ Угљевик 03. јануара 2019. године изведена је монодрама „Четири сузе Лазарове“ коју је режирао и игра Синиша Максимовић по тексту Зорана Мијаљевића.

Синиша Максимовић у улози Лазара опанчара говори о трагичном губитку свих оних које је волио, жене и три сина. На почетку срећни опанчар Лазар узима девојку Љубицу коју воли и са њом добија три сина, али приликом порођаја Љубица умуре. Долази рат, битка на Церу где Лазар губи десну руку најстарији син Јован је мобилисан касније са војском одлазе и друга два сина…..  Повратак кући затиче све запаљено, најстарији син се враћа кући али убрзо стижу ружне вијести син Ђорђије код куће умире од последица рањавања док најмлађи умире негде далеко и то сазнаје касније.  На крају и Јован страда. Нико и ништа му није остало осим гробова на којима може да запали свеће.