IZVEDENA HUMANITARNA PREDSTAVA “FEJSBRUKA” | Centar za kulturu Ugljevik

15

March

IZVEDENA HUMANITARNA PREDSTAVA “FEJSBRUKA”

Glumac Šabačkog pozorišta Siniša Maksimović odigrao je predstavu “Fejsbruka”

U Plavoj sali Centra za kulturu,  05.oktobra 2017. godine, glumac Šabačkog pozorišta Siniša Maksimović  odigrao je predstavu “Fejsbruka”. U pitanju je komedija, koja govori o čovjeku iz ruralne sredine koji prvi put dolazi u kontakt sa kompjuterom i društvenim mrežama.

 

Publika je imala priliku da pogleda kakve su to “Kompjuterske muke Živoslava seljaka”, kako glasi i podnaslov monodrame, u kojoj Živoslav  zapostavlja poslove na selu, ali i svoju porodicu, te zbog provođenja previše vremena na “Fejsbuku” dolazi sa svima u sukob.

Predstava obiluje humorom vezanim za komunikaciju Živoslava na društvenim mrežama, koji vlastitom naivnošću postaje predmet  zbijanja šale na “Fejsbuku” i koji se zamalo našao u naučnom radu “Uticaj društvenih mreža na ruralnu sredinu”.

Predstavu “Fejsbruka”  Centar za kulturu “Filip Višnjić“” Ugljevik  organizovao je u cilju pridruživanja humanitarnoj akciji za pomoć petogodišnjoj Snežani Savić iz Negotina, kojoj se ovih dana prikupljaju sredstva za liječenje. Cijena ulaznice bila je dobrovoljni prilog, a sva prikupljena sredstva biće donirana za liječenje bolesne djevojčice.

 

Direktor Centra za kulturu Predrag Vujević ovom prilikom zahvalio se svima koji su svojim prisustvom  i dobrovoljnim prilogom podržali ovu humanitarnu akciju.