IZLOŽBA SLIKA U KIDRIČEVU | Centar za kulturu Ugljevik

17

March

IZLOŽBA SLIKA U KIDRIČEVU

Opština Ugljevik i Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik nastavili su saradnju u oblasti kulture sa opštinom Kidričevo (Slovenija), otvaranjem izložbe slika „Ugljevička umjetnost“

Opština Ugljevik i Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik nastavili su saradnju u oblasti kulture sa opštinom Kidričevo (Slovenija), otvaranjem izložbe slika „Ugljevička umjetnost“ u zgradi opštine Kidričevo.

U okviru izložbe posjetioci imaju priliku da pogledaju 20 umjetničkih djela koji pripadaju umjetničkom fundusu Centra za kulturu Ugljevik.

Direktor Centra za kulturu Ugljevik gospodin Predrag Vujević prilikom otvaranja izložbe u Kidričevu istakao je da je osnovni cilj zajedničkih projekata i programa iz oblasti kulture prezentacija srpske tradicije, kulture i običaja u drugim zemljama, ali i upoznavanje  tradicije, običaja i istorije drugih naroda, te zbližavanje ljudi razmjenom različitih kulturnih sadržaja.

Takođe, direktor Centra je najavio i kulturnu saradnju iz drugih oblasti kulture, muzike, glume i slično. Dogovorene su i posjete između opštine Kidričevo i Centra za kulturu, odnosno opštine Ugljevik, u nadi da će ova kulturna manifestacija postati tradicionalna, na obostrano zadovoljstvo.

 

Izložba će u opštini Kidričevo biti otvorena od decembra do februara mjeseca 2019. godine.

 

U okviru muzičkog programa predstavio se učenik violine iz opštine Kidričevo.