FILM „TOMA“ U UGLjEVIKU | Centar za kulturu Ugljevik

22

March

FILM „TOMA“ U UGLjEVIKU

Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik organizuje 28. oktobra 2021. godine projekciju filma „TOMA“.

Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik organizuje 28. oktobra 2021. godine projekciju filma „TOMA“.

 

Ugljevičani će imati priliku da pogledaju film u dva termina (od 18:00 i od 20:30 časova). Projekcija će biti održana u Plavoj sali Centra za kulturu, a cijena ulaznice je 4KM. Ulaznice će biti u pretprodaji od sutra (14. oktobra 2021. godine), radnim danima od 8:00 do 16:00 časova u prostorijama Centra za kulturu. Broj mjesta je ograničen.

 

Film „Toma” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. „Toma“ je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po  njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

 

Originalni naslov: Toma

 

Režiser: Dragan Bjelogrlić

 

Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović

 

Trajanje filma: 140 min.

 

Žanr: biografski

 

Zemlja porijekla: Srbija

 

Distribucija: Oskar film