CENTAR ZA KULTURU „FILIP VIŠNjIĆ” UGLjEVIK OBILjEŽIO KRSNU SLAVU SVETI ĆIRILO I METODIJE. | Centar za kulturu Ugljevik

21

March

CENTAR ZA KULTURU „FILIP VIŠNjIĆ” UGLjEVIK OBILjEŽIO KRSNU SLAVU SVETI ĆIRILO I METODIJE.

Centar za kulturu „Filip Višnjić” Ugljevik danas je lomljenjem slavskog kolača obilježio krsnu slavu Sveti Ćirilo i Metodije.

Centar za kulturu „Filip Višnjić” Ugljevik danas je lomljenjem slavskog kolača obilježio krsnu slavu Sveti Ćirilo i Metodije.

 

Direktor Predrag Vujević čestitao je svim zaposlenima krsnu slavu istakavši da su Sveti Ćirilo i Metodije zaslužni za početak slovenske duhovnosti i kulture.

Takođe je najavio kulturno ljeto pod sloganom „Četvrtkom u osam”.

 

„Radićemo napolju manje pozorišne predstave, književne večeri, koncerte svih žanrova muzike a nastavićemo da se bavimo izdavačkom djelatnošću”, rekao je Vujević novinarima.

 

On je podsjetio da u okviru Centra za kulturu radi škola glume podijeljena u dvije grupe , od čega prvu grupu čine juniori i kadeti a drugu seniori.

 

„Krajem jula pokrenućemo sedmu po redu Likovnu koloniju „Ugljevik 2021” koja se održava pod blagoslovom Njegovom preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija u kojoj će učesnici biti akademski slikari koji će držati besplatnu školu slikanja za djecu od 5 do 15 godina”, najavio je Vujević, i stakao je da su besplatni svi sadržaji u Centru za kulturu.

 

 

„Smatramo da je zadatak države, da li na republičkom ili lokalnom nivou da učini veliki napor da u vrijeme kad su građani bombardovani takozvanom kič kulturom omogući pristup svim građanima kvalitetnoj kulturi”, zaključio je Vujević.

 

Dodao je da je program Centra za kulturu edukativan a ne komercijalan te da je njegova misija da se poboljšaju i izgrađuju kulturne navike kod građana.