CENTAR ZA KULTURU „FILIP VIŠNjIĆ“ UGLjEVIK PROSLAVIO KRSNU SLAVU | Centar za kulturu Ugljevik

26

May

CENTAR ZA KULTURU „FILIP VIŠNjIĆ“ UGLjEVIK PROSLAVIO KRSNU SLAVU

Centar za kulturu „Filip Višnjić”, koji je nosilac svih kulturnih aktivnosti na području Ugljevika, proslavio je danas krsnu slavu Svete Ćirila i Metodija.

Centar za kulturu „Filip Višnjić”, koji je nosilac svih kulturnih aktivnosti na području Ugljevika, proslavio je danas krsnu slavu Svete Ćirila i Metodija.

 

Direktor Centra za kulturu Nada Nikolić čestitala je svim zaposlenima slavu, te istakla da su Sveti Ćirilo i Metodije zaslužni za početak slovenske duhovnosti i kulture.

Ona je navela da su u Centar za kulturu organizovali više od 600 kulturnih događaja, kao i brojne besplatne radionice za djecu.

„Okušali smo se u izdavačkoj djelatnosti, a u svom radu zastupali sve segmente kulturnog života, od pozorišne djelatnosti i galerijske. Književna djelatnost se ogledala u promociji knjiga. Organizovali smo i koncerte svih žanrova muzike”.

Ona je navela da se tom centru organizuju i svečane akademije povodom važnih istorijskih događaja sa područja opštine.

„I ove godine organizovaćemo Kulturno ljeto, koje simbolično nazivamo „Četvrtkom u osam”.

Kum slave načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je Centar za kulturu nosilac svih kulturnih aktivnosti na području ove podmajevičke opštine.

„Važno je razvijati kulturu, njegovati običaje i tradiciju, ali i posvećenost vjeri pravoslavnoj”, rekao je Perić.

Od samog osnivanja Centra za kulturu, 2008. godine, Perić je podsjetio, da je publika imala priliku da uživa u različitim kulturnim sadržajima, te da će nastojati da i u budućem periodu, osim materijalne podrške, pruže i svaku drugu vrstu pomoći.