„JOVIĆEVI DANI 2018“ | Centar za kulturu Ugljevik

16

March

„JOVIĆEVI DANI 2018“

U Plavoj sali Centra za kulturu Ugljevik,održana je svečana akademija.

Kao završni čin memorijalno-kulturne manifestacije ,,Jovićevi dani 2018“, koja je organizovana pod sloganom „Da se ne zaboravi“, u Plavoj sali Centra za kulturu Ugljevik, 25. februara 2018. godine, održana je svečana akademija. Ovogodišnjom  manifestacijom ,,Jovićevi dani“  obilježeno je 25 godina od pogibije pukovnika Milana Jovića, komandanta Prve majevičke brigade.

O životu, radu i djelu pokojnog pukovnika Jovića govorio je njegov saborac,  general Budimir Gavrić.

 

U okviru ovogodišnje manifestacije raspisan je konkurs za najbolje literarne radove u rangu osnovnih škola na temu ,,Pepeo mrtvih stvorio je otadžbinu“, dok je u rangu srednjih škola ovogodišnja tema bila  ,,Molitva usnulom junaku“. Iz obje oblasti, a na nivou osnovnih i srednjih škola, odabrani su najbolji radovi i uručene nagrade i priznanja. Prvu nagradu za najbolji literarni rad u rangu osnovnih škola osvojio je Dragan Tomić, učenik iz Tutnjevca, dok je u rangu srednjih škola prva nagrada pripala Ivani Babić iz Ugljevičke Obriježi.

Završnu akademiju memorijalno-kulturne manifestacije ,,Jovićevi dani 2018“ organizovali su opština Ugljevik, Opštinska boračka organizacija Ugljevik i Centar za kulturu  ,,Filip Višnjić“ Ugljevik.

 

U realizaciji svečane akademije učestvovali su: mali i veliki hor iz Donje Trnove, hor Srednjoškolskog centra iz Ugljevika, KUD ,,Rudar“ Ugljevik, Đorđe Perić, učenik OMŠ „Kornelije Stanković“ iz Ugljevika, Ivana Babić iz Ugljevičke Obriježi i Stana Vladić iz Ugljevika.