“PROSCENIJUM” | Centar za kulturu Ugljevik

18

March

“PROSCENIJUM”

STUDIO GLUME CENTRA ZA KULTURU FORMIRA NOVU GRUPU ZA STARIJE OD 17 GODINA

Studio glume koji postoji u okviru Centra za kulturu ,,Filip Višnjić“ je u ponedeljak, 2. septembra, nastavio sa radom. Formirane su tri grupe prema starosnoj dobi, od kojih najmlađa grupa djece uzrasta od šest do 12 godina broji 17 učenika, srednja grupa uzrasta od 12 do 17 godina broji 20 učenika, i najnovije oformljena grupa za starije od 17 godina zasad ima sedam članova.

,, Ugljevička publika će ove godine imati priliku da vidi nešto što dosad nije viđeno, a to je upravo amatersko pozorište za odrasle ljude. Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže jer smo uvijek otvoreni za saradnju i vjerujem da će ova novonastala grupa pokrenuti nešto spektakularno u Ugljeviku “, rekao je glumac i predavač Mihailo Maksimović.

On je istakao da studio glume pored usvajanja glumačkih vještina kao što su dikcija, scenski pokret i govor, ima za cilj da nauči djecu da se kreativno razvijaju i kreativno misle.

,, Mislim da je najvažnije biti svoj i imati sopstveni senzibilitet i prije svega biti čovjek, a vjerujem da im program škole pomaže da se razviju u humane i moralne ličnosti“ , objasnio je Maksimović.

Najmlađa grupa će pripremati neku od dvije bajke, Pepeljuga ili Alisa u zemlji čuda, srednja grupa će prenijeti humorističku seriju Crni Gruja na pozorišne daske, a najstarija grupa će igrati ,,Pokondirenu tikvu“ Jovana Sterije Popovića. Sve tri predstave će biti odigrane krajem decembra.

Probe se održavaju utorkom i srijedom od 16.30 časova.