“DA,ČOVJEK NIJE KAMEN” | Centar za kulturu Ugljevik

18

March

“DA,ČOVJEK NIJE KAMEN”

,,Da, čovjek nije kamen“ naziv je knjige koja je predstavljena 07.09.2019. godine u Centru za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik.

,,Da, čovjek nije kamen“ naziv je knjige koja je predstavljena 07.09.2019. godine u Centru za kulturu ,,Filip Višnjić“ Ugljevik. Ljubitelji poezije mogli su da čuju razmišljanja autora Srećka Ristića, čovjeka emotivnog i ranjivog, koji kaže da cijela knjiga govori o životu i svim emocijama koje taj život nosi sa sobom, te da u njegovoj drugoj zbirci sigurno mogu svi da pronađu neki dio sebe.

,,U mojoj zbirci osjetiće sve raspone emocija, osjetićete sreću i ljubav, tugu i čežnju, a ponajviše nostalgiju i ljubav prema rodnom kraju“, rekao je pjesnik.

Direktor Centra za kulturu Predrag Vujević rekao je da je izdavačka djelatnost Centra nešto na šta je on ponosan jer je to način da Centar ostavi trag i istakao da je njihova dužnost da podstiču i njeguju talente koji nesumnjivo postoje u Ugljeviku.

Govoreći o knjizi Vujević je rekao da je ovo knjiga o čovjeku i premišljanju o smislu života, knjiga koja govori o svakodnevnoj borbi običnog čovjeka, govori o stvarima o kojima većina ljudi danas ne stiže da razmišlja, a još manje uspjeva da pretvori u poeziju.

Na predstavljanju je govorio recenzent knjige Slobodan Jović, naš nagrađivani pjesnik, ističući da je knjiga podijeljena na četiri ciklusa od kojih svaki nosi posebnu emociju. Jović je pročitao nekoliko najuspjelijih pjesama po njegovom mišljenju.

,,Da, čovjek nije kamen“ je Ristićeva druga zbirka pjesama.