RITAM EVROPE – AUDICIJA | Centar za kulturu Ugljevik

21

March

RITAM EVROPE – AUDICIJA

Audicija za kandidate sa naše opštine održaće se 16. marta 2021. godine u 12:00 časova, u CZK „Filip Višnjić“ Ugljevik.

Audicija za kandidate sa naše opštine održaće se 16. marta 2021. godine u 12:00 časova, u CZK „Filip Višnjić“ Ugljevik.

 

Ritam Evrope je najveće dječije muzičko takmičenje u zemlji, namjenjeno takmičarima uzrasta od 14 do 21 godine (mogu i mlađi), djeci i omladini Republike Srpske, koja su vrhunskog talenta za pjevanje i ples. Podršku djeci i omladini Srpske kroz ovaj televizijski format daju i ambasadori zemalja Evrope, Evropske Unije, Australije, i Izraela. Program „Ritam Evrope” će se u 2021. godini emitovati uživo na Radio Televiziji Republike Srpske.

 

Odabrani će imati priliku da svoj vrhunski talenat za pjevanje i ples usavršavaju tokom sedmomjesečnih priprema, sa trenerima glasa kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa „Ritam Evrope“.

 

Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika televizijskog programa „Ritam Evrope“ i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale televizijskog prenosa biće emitovano u direktnom prenosu na Radio Televiziji Republike Srpske (RTRS). Sve propozicije takmičenja nalaze se na sajtu. (www.theeurope.eu)

 

Upravo, iz tog razloga krucijalno je da škole, kulturno umjetnička društva, dirigenti horova, umjetnički direktori i drugi iz svijeta plesa i muzike selektuju najkvalitetniju djecu i omladinu za audiciju, kako bi od najboljih, produkcija odabrala najbolje koji će braniti boje svoje opštine i jedne ambasade koja im bude dodjeljena od strane organizatora televizijskog prenosa.

 

Djeca i omladina mogu se prijaviti slanjem poruke na instagram nalogu @ritamevrope. Poruka treba da sadrži njihovo ime i prezime, godinu rođenja, grad iz kojeg dolaze, kao i to da li se prijavljuju za pjevanje ili ples. Ukoliko se prijavljuju kao plesna grupa, mogu se prijaviti sa jednog naloga tako što će u poruci napisati sve ove podatke za svakog od člana grupe. Plesači sa sobom na flešu (USB) treba da ponesu muziku uz koju će igrati i plesati.

 

Sva djeca i omladina kao i svi prisutni u prostoriji u kojoj će se audicija održati nosiće maske za lice a fizička distanca biće najmanje dva metra između svih prisutnih. U prostoriji će biti prisutno najviše 10 ljudi u istom trenutku uključujući i televizijski tim „Ritam Evrope“. U sali, gde će se održati audicija, ćemo uvoditi po petoro djece, na taj način što će im termin njihovog dolaska biti zakazan.

 

Kako to izgleda na RADIO TELEVIZIJI REPUBLIKE SRPSKE 2020. godine: