PROMOCIJA ZBIRKE PJESAMA „ŽUBOR SJEĆANjA“  GOSPAVE PETROVIĆ. | Centar za kulturu Ugljevik

28

April

PROMOCIJA ZBIRKE PJESAMA „ŽUBOR SJEĆANjA“ GOSPAVE PETROVIĆ.

Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik organizuje promociju druge po redu zbirke pjesama Gospave Petrović „Žubor sjećanja“.

Centar za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik organizuje promociju druge po redu zbirke pjesama Gospave Petrović „Žubor sjećanja“.

Svoj prvu knjigu „Sjećanja jedne učiteljice“ Gospava Petrović izdaje 2019. godine a već naredne godine izdaje i svoju prvu zbirku pjesama pod nazivom „Pjesme moje duše“.

U zbirci pjesama, „Žubor sjećanja“ Gospava Petrović ispisuje stihove o prošlosti i ljepotama življenja u seoskoj i prirodnoj sredini. Selo i priroda su neiscrpni izvor nadahnuća. U tim prostorima autorka je na sigurnom tlu i svaki prozor, slika pa i pokret mogući su povod za neki novi stih, neku novu pjesmu.

Gospava ispisuje tople stihove o harmoničnom djetinjstvu koje se skladno i neosjetno odvijalo, priča o djetinjstvu za koje je kako kaže ljubav najvažnija.

Gospava Petrović, rođena je 24. juna 1956. godine u Bogutovom Selu, opština Ugljevik. Osnovnu školu pohađala je u Mezgraji i u Ugljeviku, srednju školu završila je u Novom Sadu, a Pedagošku akademiju završava 1979. godine u Šapcu. Od 1991. godine radi u OŠ „Aleksa Šantić“ u Ugljeviku gdje i živi. Godine 2019. izdala je svoju prvu knjigu „Sjećanja jedne učiteljice“. Zatim 2020. godine izdaje i svoju prvu zbirku pjesama pod nazivom „Pjesme moje duše“.

Promocija knjige zakazana je za četvrtak, 4. maj 2023. godine u 18 časova (Plava sala Centra za kulturu).