KULTURNO LjETO I MANIFESTACIJA ČETVRTKOM U OSAM | Centar za kulturu Ugljevik

24

June

KULTURNO LjETO I MANIFESTACIJA ČETVRTKOM U OSAM

KULTURNO LjETO I MANIFESTACIJA ČETVRTKOM U OSAM

KULTURNO LjETO I MANIFESTACIJA ČETVRTKOM U OSAM

Kulturno ljeto i manifestacija „Četvrtkom u osam“ i ove godine u Ugljeviku, a u organizaciji Centra za kulturu „Filip Višnjić“. Očekuje nas raznolik kulturni sadržaj, kako za naše mališane tako i za odrasle. Ovogodišnju manifestaciju „Četvrtkom u osam – veče klasične i etno muzike“ otvaraju grupa „Tamjan“ koja djeluje pri hramu Sv. Petke Paraskeve i Muzička škola „Kornelije Stanković“ Ugljevik.

Etno grupa „Tamjan“ Ugljevik koja djeluje pri hramu Sv. Petke Paraskeve a pod umjetničkim rukovodstvom Jelene Kostić osnovana je 20.11.2021. godine.

Jelena je svoje muzičko obrazovanje započela u svom rodnom mjestu Kraljevu u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“. Završila je nižu i srednju muzičku školu na etnomuzikološkom odsjeku za tradicionalno pjevanje i sviranje u klasi profesora doktora etnomuzikologije Zlate Marjanović, a svoje školovanje je nastavila na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci na odjseku za etnomuzikologiju u klasi profesora doktora etnomuzikologije Dragice Panić Kasanski.

Članovi grupe su: Jelena Mikosavljević, Zorana Zarić, Mira i Daliborka Lazić učenice  Srednje škole „Mihailo Petrović Alas“ Ugljevik i  Jana Jokić (muzički pedagog).

Etno grupa ,,Tamjan" je za kratko vrijeme svog postojanja imala brojne nastupe  na  prostoru Ugljevika, Bijeljine i Brčkog. Na  festivalu  ,,Muzičke Majske Svečanosti" osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju sa osvojenih  85,66 bodova. Etno grupa „Tamjan“ na svom repertoaru ima brojne tradicionalne pjesme sa prostora Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bugarske kao i mnoge duhovne pravoslavne pjesme.

Muzička škola „Kornelije Stanković“ Ugljevik osnovana je 2007. godine a njen osnivač je Doktor muzičke umjetnosti Slaviša Perić iz Ugljevika. Mališani u školi mogu da pohađaju časove harmonike i klavira.

Manifestacija je zakazana za četvrtak, 16 juna 2022. godine u 20 časova na ljetnoj sceni Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Ugljevik.